ASC FORUM
06 September 2010, 22:07:10 *
Pozdravljeni, Gost. Prosim, prijavite se ali se registrirajte.

Novosti: 23. -26. september 2010, v Gorenji Trebuši

Domov   Pomoč Brskaj Koledar Prijava Registracija  
Strani: 1 [2]
  Natisni  
Avtor Tema: Angeli  (Prebrano 1038 krat)
0 uporabnikov in 1 Gost si ogledujejo to temo.
kthiri
Novinec
*

:
04 Februar 2010, 10:41:48

Poglej Profil
« Odgovori #15 : 10 December 2009, 22:19:58 »

ojla,

se opravičujem, nisem imela dostopa do računalnika, zadnjih par dni pa sem bila tako izčrpana, da se nisem mogla spravit k tej temi.

Bi pa rada opisala kako zaznam prisotnost pokojne sosede - večinoma začutim njeno prisotnost, to je tako kot začutimo tudi če ne vidimo ali slišimo osebe, ki je v istem prostoru, ali pa ko začutimo, da nas nekdo opazuje, čeprav tistega nekoga ne vidimo. Zaznava je povsem naravna brez fizičnih reakcij kot je elektrika, srh,... ali podobno. Je pa res, da je moja soseda prijateljski duh, ki pazi name in se rada odzove na moje povabilo - čeprav ne vedno. Z ostalimi duhovi nimam dovolj izkušenj, da bi lahko zadevo bolj pojasnila.
Um je hecna reč in lahko se kdaj poigra z nami. Če pokojnika poznaš, lažje ločiš stvarnost od iluzije, če, pa pokojnika ne poznaš, je pa to seveda malo (Huh?)

Sem pa razmišljala o tem ali morda ne upliva na zaznavanje tudi zmožnost fizičnih možganov - kajti to so stvari, ki jih z logičnim načinom razmišljanja ne zmoremo pojasniti tako kot je to potrebno, analogno se pa razmišlja - Kako??
Občutek imam, da se duša lahko izrazi samo skozi "zdrave možgane". kAJTI MISELNI PROCESI V DUHOVNEM SVETU  POTEKAJO HITREJE KOT RAZMIŠLJA VEČINA ZEMLJANOV, SLEDITI JE MOŽNO LE ČE SMO NASELJENI V ZA TO PRIMERNEM TELESU.
Vse skupaj me bega.
kaj pravite na to moje razmišljanje??

zdaj grem malemu prebrati pravljico za lahko noč, vam pa tudi lep većer želim!!
Prijavljen
Urban
Administrator
Strokovnjak

Spol: Moski
:
Danes ob 20:22:37

Poglej Profil
« Odgovori #16 : 15 December 2009, 16:22:15 »

kAJTI MISELNI PROCESI V DUHOVNEM SVETU  POTEKAJO HITREJE KOT RAZMIŠLJA VEČINA ZEMLJANOV, SLEDITI JE MOŽNO LE ČE SMO NASELJENI V ZA TO PRIMERNEM TELESU.
Vse skupaj me bega.
kaj pravite na to moje razmišljanje??

Odvisno, kaj smatraš pod pojmom "duhovni" svet...

Duhovni in na drugi strani "fizični" svet, sta dva konca ene in iste palice, drug drugega dopolnjujeta in soustvarjata. In palica, kot oblika s katero bi to ponazoril niti ni najbolj primerna, saj gre za bolj ciklično strukturo delovanja.
Duhovno ni nekje tam zgoraj, nekje višje, je tukaj in sedaj, hkratno s fizičnim. Lahko bi se lotili tudi prostorskih in časovnih konceptov - kaj smatramo pod "tukaj" in kaj pod časovnim opisom "sedaj" ?.... In vseh ostalih, močnih civilizacijskih in verskih prepričanj npr.tistih o bogu in hudiču, o lepem in grdem, temnem in svetlem... in o tem, kaj je resnično, kaj iluzorno.

Da spoznamo, kako in zakaj tako dojemamo in doživljamo sebe in svet(ove) okoli in znotraj nas, se je vsekakor treba lotiti našega uma, ki izjemno rad funkcionira po principu polarnosti oz. nasprotij. V veliki meri gre za priučene in podedovane načine razmišljanja, ki se velikokrat izkažejo kot moteči pri spoznavanju tistih manj vidnih in manj otipljivih realnosti. Lahko pa nas čisto nezavedno omejujejo tudi pri povsem "zemeljskih" zadevah.

Prijavljen
Strani: 1 [2]
  Natisni  

Skoči na: