|
Urban
|
 |
« : 11 November 2008, 09:08:27 » |
|
Ta tema je odprta za pomoč pri interpretaciji vaših sanj, sanjskih vsebin, simbolike.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

Spol:
:11 April 2013, 18:34:37
|
 |
« Odgovori #1 : 11 November 2008, 09:09:53 » |
|
Heh, ti jih pa res vedno odpreš v pravem trenutku...  En izsek iz današnjih sanj: Z enim dekletom stojiva na vogalu hiše in gledava proti nasprotnemu vogalu. Tam na tleh leži telo, ki ga prepoznam kot svojega. Dekle me prepričuje, naj si ga grem ogledat, a nimam najboljšega občutka glede tega. Čez čas me kljub vsemu pregovori, zato v nizkem letu obkrožim hišo in si mimogrede ogledujem na tleh ležeče telo. Res sem jaz ! Vrnem se k dekletu, ki me še naprej nekaj pregovarja in ko me prepriča, naj naredim še en krog, spet poletim proti telesu. Ko ga gledam, se začne premikat; potem se prebudim.Kaj meniš?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Urban
|
 |
« Odgovori #2 : 11 November 2008, 09:10:59 » |
|
Najprej z interpretacijo poizkusi sam, kasneje lahko še kaj dodamo, predebatiramo. Skoraj prepričan sem, da interpretacijo imaš, ampak nisi siguren, če je prava 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Wicca_orig
Gost
|
 |
« Odgovori #3 : 11 November 2008, 09:13:57 » |
|
Heh, ti jih pa res vedno odpreš v pravem trenutku...  En izsek iz današnjih sanj: Z enim dekletom stojiva na vogalu hiše in gledava proti nasprotnemu vogalu. Tam na tleh leži telo, ki ga prepoznam kot svojega. Dekle me prepričuje, naj si ga grem ogledat, a nimam najboljšega občutka glede tega. Čez čas me kljub vsemu pregovori, zato v nizkem letu obkrožim hišo in si mimogrede ogledujem na tleh ležeče telo. Res sem jaz ! Vrnem se k dekletu, ki me še naprej nekaj pregovarja in ko me prepriča, naj naredim še en krog, spet poletim proti telesu. Ko ga gledam, se začne premikat; potem se prebudim.Kaj meniš? Poglej malo tvoje fizično stanje. Lahko se motim lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

Spol:
|
 |
« Odgovori #4 : 11 November 2008, 09:15:10 » |
|
Em, ja... Imaš prav.  Razmišljal sem v smeri, da sem tokrat dejansko gledal svoje telo. Lokacija ni bistvena, ker gre tako ali tako za interpretacijo možganov, na idejo gledanja sebe me je napeljala perspektiva ( lebdenje nad telesom) in pa to, da sem se prebudil, ko se je telo začelo premikat (logično - potegnilo me je nazaj...). Rekel bi, da je šlo za neozaveščeno AP... Wicca_orig, kaj misliš s fizičnim stanjem? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Urban
|
 |
« Odgovori #5 : 11 November 2008, 09:15:59 » |
|
Castaneda je to opisal kot tretja vrata sanjanja.
»... dosežeš jih, ko v sanjah ugotoviš, da strmiš v nekoga, ki spi. Nato se izkaže, da si ta nekdo ti.«
Predlagam, da si v tej temi predvsem v pomoč pri interpretaciji drugim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

Spol:
|
 |
« Odgovori #6 : 11 November 2008, 09:16:40 » |
|
Ni problema, se bom vključil bolj pasivno. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
spira*la
Gost
|
 |
« Odgovori #7 : 11 November 2008, 09:18:35 » |
|
pred kratkim sem prebrala Raziskovanje sanj od Maggie Peters. dovolj za motivacijo, da sem si končno začela zapisovat sanje (vsakodnevno). na podlagi te knjige sem si priredila naslednji formular za sanje: #NASLOV SANJ -prizorišče: -liki: -simboli:zapišem ga za vsebino (in pred interpretacijo), namenjen pa je mrežnim povezavam med različnimi sanjami z istim prizoriščem / liki / simboli. saj ne rečem, da bom na podlagi tega načina npr. končno zvedla, kaj mi pomeni simbol mačke (ki se mi zelo pogosto pojavlja v sanjah), bom pa lažje opazovala razvoj simbola. dokler nisem začela s tem načinom, se niti približno nisem zavedala v koliko sanjskih prizorščih se mi pojavlja naša hiša z dvoriščem ali občutek nje. liki pa se bodo morali še nakupčkat... da mi bo kaj bolj jasno oz. da se mi bodo odprla nova vprašanja aka smernice. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
spira*la
Gost
|
 |
« Odgovori #8 : 11 November 2008, 09:19:37 » |
|
Saso... da ti povem kaj si sprožil z opisom svojih sanj iz 3.10.: 7.10. moj ata je neizmerno uvideven do mame. sanje... odpiram oči, pogled je isti kot ga imam iz postelje. se prebujam? soba se nekoliko raztegne, poveča. vidim da na delu, kjer je soba povečana (v budnosti ta del ne obstaja) nekdo leži na tleh na ležalki z zaprtimi očmi. malo neprijeten občutek, a radovednost ga zatolče. najprej pomislim, da je moja mama. ko se vsedem in pogledam boljše, vidim, da tam leži moje telo. precej realna slika, le frizura je takšna, kot sem jo imela pred časom (kot iz avtoportreta v 1. letniku). 10.10. grem po cesti. nahajam se v domačem kraju, pri postaji. noč je. nekdo mi prihaja nasproti. o... jaz sem (se razveselim in se čudim). še ena jaz sem / je bila v bližini. iz potrojenosti se skušam poenotit na tak način, da tečem in eno telo skače nazaj v drugega (tistega s katerim sem se identificirala najprej). (priznam, imam plane izkusit OBE in v LD nameravam doživet bivanje v večih telesih hkrati.) hvala za in spiracijo! upam, da bo delovala tud v nasprotni smeri 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

Spol:
|
 |
« Odgovori #9 : 11 November 2008, 09:20:24 » |
|
Tebi pa te stvari prav ležijo...  Veliko sreče pri izkušanju OBE in uresničevanju planov v LD! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
spira*la
Gost
|
 |
« Odgovori #10 : 11 November 2008, 09:58:59 » |
|
:  takisto nazaj!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
spira*la
Gost
|
 |
« Odgovori #11 : 11 November 2008, 10:00:21 » |
|
utripanje bele luči, ki ga zaznam kot nek alarm. pred mano se izriše smaragdno zelena soba, vse v njej skladno vzpostavlja vzdušje prestiža. slika je zamrznjena. v sobi se nahajata dva človeka pravilnih proporcev, vendar velika le kakšnih 70 centimetrov. deklica sedi na kavču, ki je obrnjen vstran od mene. deluje veselo, sproščeno, nagnjena je v levo, lasje so ostali nekje v zraku med gibanjem, ko se je slika zamrznila. (ko si jo ogledam od spredaj, me spominja na sošolko iz srednje). starček sivih las s klobukom nekaj čara na mizi (podoben ameriškemu stričku Samu).
na začetku hočem spustit iz sebe kak glas, ker se ustrašim panično utripajoče luči; ne gre. hočem kričat - ne morem. prav tako me je plašila zamrznjena slika te sobe. s težavo sem po zraku pridrsala do strička in panično pihala v njega, ker nisem mogla govorit. prav lezla sem v njega. on se je nejevoljno odmikal, kot da imam slab zadah in se ni niti malo obremenjeval z mojo paniko in s tem, da bi mi kako pomagal. rinila sem tudi v njo, ki je odreagirala isto. kot da bi se zaradi mene na silo mogla premaknit iz negibnosti.
iz sanj sem se zbudila z občutkom strahu in tesnobe. dodaten preplah še zaradi dejstva, da se mi je ta prizor (utripajoča luč, nato zelena soba z deklico na kavču in stričkom za mizo) ponovil že drugič v tej noči. prvič se je pojavil samo za trenutek. drugič pa sem si ga želela natančneje ogledat in dobro zapomnit. namesto tega pa sem zapaničarla zaradi ledenosti prizora, nezmožnosti govorjenja in otopelega gibanja.
mogoče se mi ob vaši pomoči utrne kakšna asocija, da začnem razvozlavat te sanje.
|
|
|
|
« Last Edit: 11 November 2008, 12:08:54 od Sandi »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Urban
|
 |
« Odgovori #12 : 11 November 2008, 10:01:07 » |
|
Ob vsakem ponovnem prebiranju tega tvojega opisa se mi vztrajno pojavlja misel "operacija z narkozo" in "težave z ženskimi organi". Koliko se najdeš v temu?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
spira*la
Gost
|
 |
« Odgovori #13 : 11 November 2008, 10:02:32 » |
|
operacijo z narkozo sem doživela in posledično sem imela težave z ženskimi organi.
nezmožnost govorjenja in premikanja se ljudem v sanjah ne pojavlja tako redko in razumem, da pomeni neke blokade. ampak odkod ti ostale vzporednice... če se omejiva samo na te sanje? hvala!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Urban
|
 |
« Odgovori #14 : 11 November 2008, 10:03:24 » |
|
Po vsej verjetnosti si v teh sanjah v malo drugačni preobleki podoživela tvoje izventelesno potovanje med samo operacijo, ki se ga po narkozi nisi spominjala.
Striček Sam je verjetno kar doktor sam...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|