Recimo, danes sem sanjala da sem sedela nekje zunaj. Kaka dva metra pred mano, je sedel nek fant, ki mi je precej antipatičen. Kadil je cigareto. Naenkrat se je obrnil proti meni in mi pihnil dim v obraz. Nekoliko jezna sem se oblaku dima poskusila umakniti, ko se je ta oblak naenkrat spremenil v ključ iz dima. Popolnoma presenečena sem vprašala tega fanta, kako mu je to uspelo. Usedel se je k meni in mi pokazal....
Torej, že nekaj mesecev si zapisujem dnevnik sanj. Vsakič, ko se sanj spomnim, si napišem na kratko vsebino. Nato pogledam glavne pojme, ki se v sanjah pojavijo. Naprimer zgoraj: cigareta, dim, ključ. Nato pa v slovarju sanj, kjer je obljavljenih več tisoč pojmov z razlago pogledam, kaj naj bi pomenil vsak pojem posebej. In tako nekako sestavim zgodbo in razmislim kaj mi skušajo povedati.
Z interpretacijo sanj, bi torej rada izvedela, kakšen pomen imajo sanje, kaj mi želijo povedati, kaj se bo zgodilo...
S simboli pa si bi rada razložila predvsem prihodnost, morda poiskala vzrok mojih težav, napake, ki jih delam v življenju in zanje niti ne vem, ali pa celo našla rešive za kake probleme.
Hmm...to pod vprašanje se mi zdi precej zahtevno

V bistvu ne vem, če ga sploh razmem. Torej, zame so vse kar vidim v sanjah simboli. Če vidim naprimer jagode, si to razlagam kot simbol (nato pogledam pomen simbola). Morda jemljem kot konkretno predvsem osebe. Če sanjam neko osebo sem prepričana, da mi vsi simboli, ki so blili v teh istih sanjah želijo povedati, kakšen odnos bom imela s to osebo, ne pa kaj ta oseba simoblizira (?). Ne vem. V bistvu sem še kar malo zmedena kar se vsega tega tiče, ker sem se sa sanjami začela ukravrajti pred kratkim in niti ne vem točno čemu naj verjamem...

Lp.