ASC FORUM
06 September 2010, 20:45:31 *
Pozdravljeni, Gost. Prosim, prijavite se ali se registrirajte.

Novosti: Magični praktikumi: Jesenski praktikum

Domov   Pomoč Brskaj Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
Avtor Tema: Sinhroniciteta?  (Prebrano 952 krat)
0 uporabnikov in 1 Gost si ogledujejo to temo.
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

Spol: Moski
:
31 Avgust 2010, 11:04:19

Poglej Profil
« : 11 November 2008, 12:24:46 »

Ne dolgo nazaj sem prvič opazil povezavo med sanjami in dnevno budnostjo.

Prvi tak (izrazito očiten) primer sem izkusil, ko se mi je pokvaril MP3 predvajalnik, ki sem ga uporabljal v avtu…

Citat od: Sanje 30.04.2007
… Sem na nekakšni podzemni železniški postaji. Z bratom nekaj debatirava, pokaže mi USB ključ, ki si ga je kupil. Zadevica me malo spominja na MP3 predvajalnik (črno-oranžen, odporen na vlago in udarce) in mi je precej všeč, zato ga prosim, če gre še meni enega kupit…
Tri dni kasneje sem na forumu Računalniških novic naletel na oglas, v katerem je nekdo po smešno nizki ceni ponujal natanko tak (!!!) MP3 predvajalnik! Seveda sem se odzval na oglas in kljub konkurenci prišel do rešitve za svojo težavo. Cheesy

Naslednje sanje so me nekako opozorile, da se mi izteka avtomobilsko zavarovanje…

Citat od: Sanje 21.05.2007
… Pridem v Mislinjo. Vse je zasneženo, zato med vožnjo po avtobusni postaji (?!?) izgubim kontrolo nad avtomobilom, zaradi česar pride do prometne nesreče. Shocked Avtomobili so naloženi na kup, spodaj sedi skupina ljudi, ki čakajo na pomoč. Ker z avtom pristanem na vrhu ostalih avtomobilov, sprožim plaz, ko lezem ven. Sneg se vsuje na skupino spodaj; mislim, da proti njim zdrsne tudi en avto. Huh? Ena od deklet je pri tem poškodovana. Ko pokaže roko, vidim, da je ta popolnoma modro-rdeča in pod nohti opazim prelivajočo se kri. Undecided Hudo mi je zaradi tega. Stvari se še dodatno zapletejo, ko ljudje od mene zahtevajo odškodnino. Takrat od nekod pride Janč, ki kot zavarovalniški agent oceni škodo in pove, da bo stroške krila zavarovalnica…
V soboto, ko sem se po dolgem času spet oglasil doma, me je mati spraševala, če sem uredil zavarovanje; povedala mi je, da jo je  v četrtek (spet 3 dni po mojih sanjah!) poklical zavarovalniški agent in jo opozoril, da se mi izteka… Grin

Vsake toliko se mi podnevi zgodi, da v neki situaciji natančno vem, kaj se bo recimo zgodilo naslednje, ali pa, kaj bo nekdo rekel. Me zanima – je to sinhroniciteta ali le skrajna predvidljivost ljudi…?
Prijavljen
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #1 : 11 November 2008, 12:26:39 »

Še ene situacije sem se spomnil - za to pa res ne vem, kam naj jo dam... Undecided

Pridem popoldan s faksa in se spravim spat. Po moje bolj dremež, glede na to, da sem imel ves čas občutek, da vem za vse, kar se dogaja okoli mene...  Shocked  V glavnem - v enem momentu se mi je zazdelo, kakor da je v mojo sobo nekdo vstopil (slišal sem odpiranje vrat, podrsavanje copat po parketu, top zvok - nekdo je očitno nekaj odložil na mizo?); ko je odhajal, se mi je zazdelo, da me je požgečkal po vratu (po moje je bila cimra...) :Smiley. Pa zapiranje vrat. Potem je bil nekaj časa mir, nakar pri vratih zazvoni. Slišim odpiranje vrat na drugi strani hodnika, podrsavanje copat po linoleju, odklepanje, glasove na hodniku in pred vrati (druga cimra je pričakovala obisk; če se prav spomnim, so bli glasovi samo ženski Undecided)... V glavnem - fuuuul je dogajalo. Ko je obisk odšel, sem se zbudil - naenkrat me je zagrabil nekakšen krč v tilniku - zbudil sem se čisto zaliman in čisto lesen...  Shocked  (od takrat naprej ne hodim popoldan spat...)

Sem potem malo pogledal naokrog - na mizi ni bilo ničesar, kar sam nisem tja postavil... Povprašam cimre, če je bil kdo v moji sobi - NE. Vprašam, če smo že imeli pričakovan obisk - NE.
Prijavljen
Urban
Administrator
Strokovnjak

:
Danes ob 20:22:37

Poglej Profil
« Odgovori #2 : 11 November 2008, 12:27:20 »

Pri tvojem zadnjem opisu gre zelo verjetno za obliko false awakening-a - lažnega prebujanja. Povedano drugače - sanjal si da dremaš.
Sklepam, da vizualna zaznava ni bila prisotna, saj bi v nasprotnem primeru verjetno opazil anomalije, kar bi morda sprožilo lucidnost ali ponovno prebujanje. Po izkušnjah sodeč, je največ lažnih prebujanj ravno pri popoldanskih ali jutranjih dremežih.
Prijavljen
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #3 : 11 November 2008, 12:28:59 »

Ja, res je - vizualna zaznava je bila izklopljena. Ravno zato sem mislil, da dremam - slišal (in čutil) sem vse, kar se je okoli mene dogajalo, videl pa ne.
Od kod potem občutek v tilniku, ko sem se dejansko prebudil?
Prijavljen
Urban
Administrator
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #4 : 11 November 2008, 12:29:39 »

Si se zbudil sunkovito ali si prehajal v budnost postopoma?
Prijavljen
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #5 : 11 November 2008, 12:30:23 »

Vedno se zbudim sunkovito. Zato je pa še nekaj časa trajal občutek zalimanosti... Grin
Prijavljen
Urban
Administrator
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #6 : 11 November 2008, 12:31:04 »

Sunkovito zbujanje lahko povzroča popačeno zaznavanje fizičnega telesa, kar je pravzaprav zaznavanje subtilnih teles. To se odraža kot močnejše zaznavanje delov telesa (bolečina, krč), kot delna ali popolna paraliza telesa oz. delov telesa, kot fantomsko zaznavanje (npr. nogo čutimo povsem v drugačni poziciji, kot je dejansko), itd. Zasledil sem tudi primer, ko se je otrok vsako noč v joku zbujal in paničen govoril mami, da rok in nog nima na pravem mestu in je vsakič rabil nekaj časa, da se je sestavil.
Prijavljen
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #7 : 11 November 2008, 12:32:23 »

Eh, ja... To bi pojasnilo moje stanje ob bujenju...  Grin

Pred časom sem nekje bral, da energijsko (astralno) telo zapusti fizično telo ravno skozi zatilje (in se največkrat vrne po isti poti). Misliš, da je možno, da bi šlo za... mogoče spontano astralno projekcijo?  Undecided
Prijavljen
Sandi
Administrator
Strokovnjak

:
Danes ob 20:41:05

Poglej Profil WWW
« Odgovori #8 : 12 November 2008, 10:21:37 »

Zagotovo je bil to spontan dogodek, ki se je zgodil mimo tvojega zavestnega nameravanja. Ali to imenuješ delno ozaveščen vstop v astralni svet ali pa kakorkoli drugače, je to le stvar poigravanja z besedami.

Po mojih izkušnjah se, v skoraj vseh tovrstnih popoldanskih kratkih dogodivščinah, pozornost bolj umesti v en del telesa kot v drugi. Odvisno od pozicije spečega telesa (podložen tilnik, zvit vrat...), posameznikovih prepričanj (prebral sem v knjigi, verjamem da stvari delujejo na tak način...) in osebnostne psihološke strukture (dolgotrajnejše zavestno ali nezavedno usmerjanje pozornosti v določen del telesa).

O sinhronicitetnih pojavih pa v naslednjih postih...

lp
Prijavljen
Sašo
Sodelavci
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #9 : 12 November 2008, 10:22:32 »

Citat od: Sandi
Po mojih izkušnjah se, v skoraj vseh tovrstnih popoldanskih kratkih dogodivščinah, pozornost bolj umesti v en del telesa kot v drugi. Odvisno od pozicije spečega telesa (podložen tilnik, zvit vrat...), posameznikovih prepričanj (prebral sem v knjigi, verjamem da stvari delujejo na tak način...) in osebnostne psihološke strukture (dolgotrajnejše zavestno ali nezavedno usmerjanje pozornosti v določen del telesa).
Tole praktično vse pojasni... Hvala. Cheesy
Prijavljen
Urban
Administrator
Strokovnjak

:

Poglej Profil
« Odgovori #10 : 06 Februar 2010, 12:57:40 »

Vprašanje od zale je prestavljeno sem - http://www.ascportal.net/forum/index.php?topic=268.0
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  

Skoči na: